Youmee-voorinschrijving

Youmee handleiding

Wanneer je Youmee hebt geinstalleerd op je smartphone of tablet en je hebt je geregistreerd, dan kom je in het startscherm van Youmee terecht. Je start altijd in de Tijdlijn. Het gebruiken van Youmee is niet ingewikkeld, maar als je twijfelt kan deze handleiding je verder helpen. Blijf je met vragen zitten? Stuur ons dan bericht met het contactformulier. Dat staat onderaan deze pagina. 

Youmee-Tijdlijn

1. De menuknop 'Tijdlijn'
De eerste knop in het menu is Tijdlijn. Pushberichten en mededelingen ontvang je hier. Boven elk bericht staat de datum waarop je het bericht hebt ontvangen. Onder de titel zie je bij welke dialoog het bericht hoort. Met een tik op het bericht ga je naar de dialoog toe. Vernieuwen kan door de tijdlijn even kort naar beneden te trekken of op het ronde pijltje rechtsbovenin te klikken. 

Youmee-Alle

2. De menuknop 'Alle'
Onder 'alle' zijn alle dialogen terug te vinden per categorie die voor jou zijn gepubliceerd. Wanneer er een cijfer bij staat is er een actieve dialoog beschikbaar. Staat er geen cijfer bij dan vind je hier de afgesloten dialogen terug. Ook alle dialogen waaraan je niet hebt meegedaan kun je hier vinden.

Youmee-Mijn

3. De menuknop 'Mijn'
De derde knop in het menu is 'Mijn'. Dialogen die je hebt gekregen door het scannen van een QR-code staan hier. Ook dialogen waaraan je hebt meegedaan tref je hier aan. Tot slot kun je dialogen toevoegen aan dit menu door ze favoriet te maken met het sterretje. Bovenaan staan de actieve dialogen op volgorde van aflooptijd. Eronder staan de dialogen die al zijn afgelopen. 

Youmee-Dialoog-Card

4. Dialogen
Wanneer je een dialoog-kaart aantikt open je de dialoog en kun je alle informatie die erbij hoort inzien. Bovenin staan de afbeeldingen. Wanneer je meerdere kleine stippen rechtsonder in de afbeelding ziet staan, zijn er meerdere afbeeldingen opgenomen. Door te swipen kun je ze bekijken. Eronder staat de tijd die je nog over hebt om te reageren. Wanneer de dialoog is afgelopen staat er 'dialoog afgelopen'. Je kunt dan nog wel alle reacties bekijken maar niet meer zelf reageren. Onder de titel van de dialoog staan 3 knoppen: 'dialoog', 'reageer' en 'statistieken'. 

Youmee-Dialoog

5. Dialoog
De knop 'dialoog' brengt je bij alle reacties van andere deelnemers. Door te scrollen kun je ze allemaal bekijken. Ben je het met een reactie eens, dan kun je deze 'opplussen' door het duimpje aan te klikken. Door nog eens te klikken op het duimpje verdwijnt je plusje weer. Wanneer je op de knop 'reageer' klikt, kun je zelf een reactie gaan plaatsen. 

Youmee-Reageer

6. Reageer
De knop 'reageer' brengt je in het scherm waar je jouw eigen mening over het onderwerp kunt geven. Je mag bij elke dialoog 1x reageren en hebt daar maximaal 1.000 leestekens voor. Bedenk dus goed wat jij wilt toevoegen aan de dialoog! Wanneer je het goed vindt als er eventueel contact wordt opgenomen voor een persoonlijke toelichting, dan vink je hier het rondje aan. 

Youmee-Waarover?

7. Waarover geef ik mijn mening?
Het is belangrijk dat je precies weet waarover je je mening mag geven. Lees de informatie onder deze knop dus even goed door. Deze tekst is nooit erg lang. 

Youmee-Wie-Beslist?

8. Wie beslist?
Het is ook handig om te weten wie er straks een besluit gaat nemen. Geef je alleen advies, beslist het college, beslist de gemeenteraad of mag jij misschien met alle andere bewoners de beslissing nemen? Dit zal per onderwerp verschillen. 

Youmee-Vervolg

9. Vervolg
Onder 'vervolg' zie je wat er gebeurt als de dialoog is afgesloten. Wordt er dan een plan gemaakt of wordt er al een besluit genomen? 

Youmee-Toelichting

10. Uitgebreide informatie
Wanneer er uitgebreide informatie is over het onderwerp, kun je dat hier vinden. Bij meerkeuzevragen kun je bijvoorbeeld zien welke keuzes je kunt maken of er staan links naar documenten in. 

Youmee-Menu

11. De menuknop 'Menu'
De vierde knop in het menu brengt je naar extra functies in Youmee, zoals je profiel, je voorkeurinstellingen, informatie over de app, haar ontwikkelaars en privacy, een QR-code-scanner, de disclaimer en uitloggen. 

Youmee-Profiel

12. Profiel
Wanneer je je registreert hoef je alleen maar je postcode en leeftijdscategorie op te geven en zo kun je Youmee anoniem gebruiken. Bij je profiel kun je echter meer vertellen over jezelf. Wij vragen hierom als je de knop 'Er mag contact met mij worden opgenomen' aanvinkt bij je toelichting. Je kunt hier binnenkort ook aangeven of je een vrouw bent of een man en hoe je gezinssamenstelling eruit ziet. Wij vragen dit om geanonimiseerde statistieken te kunnen maken waardoor jouw gemeente nog meer inzicht krijgt in de wensen van de verschillende bewoners. Wij geven echter nooit zonder jouw uitdrukkelijke toestemming jouw persoonsgegevens aan derden en ze worden ook niet verkocht. 

Youmee-Voorkeuren

13. Voorkeuren
Bij de voorkeuren kun je aangeven voor welke categorie jij een pushbericht wilt ontvangen. Een pushbericht is handig voor onderwerpen die jij belangrijk vindt. Dan ben je nooit te laat om je mening te geven. Staat een categorie uit, dan ontvang je de dialogen die erbij horen in 'Alle'. 

Heb je nog een vraag?

Het kan best zijn dat je nog een vraag hebt na het lezen van deze handleiding. Die kun je insturen met het formulier hieronder. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord. De velden met een * zijn verplicht. 

Versturen

Vertel het verder!

Youmee-logo

038 - 20 22 350

youmee@dutchappdesign.nl

Volg ons op Facebook, Twitter of YouTube!