Aanbod speciaal voor gemeenteraden

en stiekem ook voor de staten ­čśë

Youmee devices

Ga vóór de zomer aan de slag met inwonerparticipatie en ontvang:

Het eerste jaar voor 10.000 7.500 euro ongeacht de grootte van je gemeente (of provincie)

Een onbeperkt aantal deelnemers en vraagstukken

Gratis training Online Participatie met Youmee® voor volksvertegenwoordigers en griffie

Inclusief startbegeleiding van 8 uur door één van onze experts

Een jaar lang 1x per maand een live online Q&A 

Toegang tot de Youmee® Academie met handleidingen, tips en voorbeelden

Dit jaar willen we bij Youmee® graag nog meer van betekenis zijn voor inwoners,  gemeenteraden en staten. Daarom zijn we op zoek naar maximaal 3 gemeenteraden of staten die in de eerste helft van 2024 serieus van start willen gaan met online participatie.

Wil jij:

  • op regelmatige basis ruggespraak organiseren met de inwoners, ondernemers, winkeliers en organisaties in jouw gemeente om input te verzamelen over beleidsstukken of om de effecten van bestaand beleid te evalueren?
  • ervaringskennis in de samenleving ophalen om te betrekken bij de standpunten van jouw fractie en raad? 
  • belanghebbenden een stem geven en nauwer betrekken bij de besluitvorming? 
  • mensen bereiken die je normaal nooit spreekt? 
  • werken aan (het herstel van) vertrouwen in het bestuur en de politiek?
  • een eenvoudig onderzoeks- en communicatiekanaal gebruiken, speciaal voor de raad en staten?

Start dan vóór de zomervakantie met online participatie en betrek jouw inwoners bij jouw werk als volksvertegenwoordiger. Profiteer het eerste jaar van hoge korting op Youmee® en ontvang daarbij de begeleiding die je nodig hebt tegen een vast tarief. 

"Het leuke van Youmee® is dat je nergens heen hoeft. Je kunt er even rustig over nadenken. Veiligheid vind ik heel belangrijk. Het gaat om het klimaat dat je ontwikkelt waardoor mensen zich veilig voelen om te zeggen wat ze écht vinden."

Karola Schröder

Coördinator @ Leader Noord Overijssel
Karola Schro╠łder

“De reacties die binnenkwamen zijn goed. Zeer waardevolle feedback waarmee de plannen kunnen worden aangescherpt. De kwaliteit is goed, de mensen die het gebruiken vinden het heel leuk en handig. De naamsbekendheid is wel een aandachtspunt."

Eljo de Galan

Procesbegeleider @ Gemeente Den Haag
Eljo de Galan

Youmee® is veel meer dan een app.
Youmee® ondersteunt het proces waarmee je bewonersparticipatie op een veel bredere schaal kunt inzetten en benutten op een manier die aansluit bij de wensen en mogelijkheden van ambtenaren en burgers."

René de Haan

Deep Democracy Expert @ Acht!
Rene de Haan

Waarom kiezen voor Youmee®?

Youmee® is bedacht en gemaakt om het werk van jou als volksvertegenwoordiger (en griffier) te vereenvoudigen en inwoners en andere belanghebbenden met een simpel systeem te informeren en betrekken. Door een koppeling te maken met bijvoorbeeld het BIS kunnen geautomatiseerd de agenda en de stukken worden gedeeld. Onze inzet is dat Youmee® jou zo min mogelijk tijd kost en optimaal resultaat biedt. 

Youmee® is zowel een onderzoeksinstrument als communicatiemiddel. Dat heeft de volgende voordelen:

  • Je werkt met een eigen systeem, onafhankelijk van jouw gemeente of provicie, in je eigen herkenbare account
  • Je bepaalt welke onderwerpen je wilt voorleggen aan welke doelgroepen
  • Je onderzoekt welke issues en belangen er spelen, onderzoekt voor- en nadelen van bepaalde keuzes en betrekt de samenleving hierbij (ervaringskennis)
  • Je hebt een eenvoudig communicatiemiddel in handen dat niet veel tijd kost, waarmee je feedback kunt geven, updates kunt delen, mensen kunt uitnodigen voor bijeenkomsten en nog veel meer!┬á

Youmee is een kant-en-klaar systeem. Jouw account kan binnen 1 dag geactiveerd worden. 

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op om te beoordelen of Youmee® bij je past. 

Pexels gustavo fring 7156074

Youmee® & online enquêtes

Een online enquête en Youmee® lijken op het eerste gezicht misschien wel op elkaar, maar ze hebben hun eigen kenmerken en toepassingen. Afhankelijk van jouw doelstellingen kies je voor de één of de ander. Lees het artikel of bekijk de animatie. 

Pexels cottonbro studio 4713557

Youmee® & online platforms

Youmee® wordt regelmatig vergeleken met andere instrumenten, zoals een online platform. Er zijn echter best veel verschillen die jouw keuze kunnen beïnvloeden. We verzamelden er zonder moeite 8 en schreven er nog een bonustip bij. 

Zo is het idee voor Youmee® ontstaan

Het idee voor Youmee® is ontstaan toen bedenker en ontwikkelaar Margriet Twisterling fractievoorzitter was in de gemeenteraad in Zwolle. Ze zag hoe moeilijk het was voor inwoners en andere belanghebbenden om deel te nemen aan het maatschappelijke debat. Maar ook hoe belangrijk het is om alle belanghebbenden te betrekken bij plannen en besluiten. De drempels om mee te doen zijn echter vaak hoog, meedoen kost veel tijd en daarbij is onduidelijk wat er met de ideeën en inbreng van respondenten wordt gedaan.

Met Youmee® kun je luisteren en verbinden. Je maakt gebruik van de ervaringskennis en deskundigheid van alle belanghebbenden, werkt in samenspraak aan oplossingen voor vraagstukken, houdt mensen op de hoogte van de voortgang of besluiten, nodigt ze uit voor bijeenkomsten en pakt ook na verloop van tijd de draad weer eenvoudig op om te evalueren. 

Lees haar verhaal

Margriet Twisterling

Margriet Twisterling

bedenker en ontwikkelaar van Youmee®

Inspiratie in je mailbox

Blijf op de hoogte met waardevolle kennisdeling en inspiratie over participatie en medezeggenschap

Contact

Dokter van Deenweg 162
8025 BM Zwolle
Nederland
038 - 20 22 350
welkom@youmee.nl

Youmee® Online