Er zijn op dit moment nog geen live events gepland. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten. 

Groepsgesprek4 DSC 0585
Hoe verbeteren we de inwonerbetrokkenheid?

Ervaar de effecten van 3 megatrends die op Nederland afkomen, werk in co-creatie en ga geïnspireerd en met nieuwe inzichten naar huis!

Inschrijfformulier Live Trend Experience 30 november 2023
De Boomsspijker

Live Trend Experience Workshop

Mark Schipper van freshmark zal de deelnemers inspiratie bieden aan de hand van maatschappelijke trends die Nederland de komende jaren gaan vormen en daarnaast de workshop modereren. Youmee® stelt zijn unieke online platform ter beschikking waarmee vooraf, tijdens en na de workshop gewerkt wordt aan het vinden van antwoorden en toepassingen voor meer en betere burgerparticipatie. Met dit samenspel willen we je een verrassende, interactieve en leerzame workshop aanbieden.

Doe je mee?
Schrijf je dan in met het formulier op deze pagina. We hebben maximaal 30 plaatsen voor de workshop beschikbaar. 

Kosten
We vragen een bijdrage van 15 euro p.p. om een deel van de kosten voor de organisatie af te dekken. Je ontvangt hiervoor een factuur per e-mail. Is deze bijdrage een drempel voor jou? Vraag dan even om de kortingscode! Stuur een mail naar welkom@youmee.nl met in de onderwerpregel 'kortingscode'. Je hoeft verder geen reden op te geven. 

Uiterste aanmelddatum
Aanmelden voor dit event kan tot 25 november a.s. Na het verstrijken van de aanmelddatum is je aanmelding definitief en rekenen wij op je komst. 

Na je inschrijving
Voorafgaand aan de workshop ontvang je een e-mail om je voor te bereiden. Wij verheugen ons op je komst en heten je alvast van harte welkom!

Live Trend Experience 30 november 2023

Trendactivatiebureau freshmark en online platform voor inspraak en medezeggenschap Youmee® organiseren samen een workshop waarin het verhogen van de inwonerbetrokkenheid centraal staat. Een uniek evenement waarin we samen met de deelnemers op zoek gaan naar ideeën en antwoorden, geïnspireerd door de megatrends die de komende jaren vorm geven aan de wereld, ons land en ons leven. 

Waarom wil je dit niet missen? 

  • Je ontdekt hoe je het ‘stille midden’, jongeren en andere doelgroepen betrekt en betrokken houdt;
  • Je krijgt handvatten en inzichten om toe te passen in jouw praktijk;Je werkt in co-creatie met een groep enthousiaste deelnemers aan ideeën en oplossingen voor meer inwonerbetrokkenheid;
  • Je ontdekt drie megatrends die de komende jaren direct invloed hebben op al jouw plannen en beleid;
  • Je ervaart hoe Youmee® communicatie en participatie transparant, leuk en makkelijk maakt;
  • Je ontmoet anderen die bezig zijn met de democratie, participatie of volksvertegenwoordiging en praat bij tijdens de borrel!

Datum   30 november 2023 van 14:30 - 17:30 uur
Locatie  Buurthuis de Boomsspijker, Amsterdam

Mensen willen gezien en gehoord worden

De uitdagingen waar wij als samenleving voor staan, vragen om grote betrokkenheid en draagvlak voor besluiten. Inmiddels heeft een deel van de bevolking zich afgekeerd van de politiek (en het bestuur) en gaat niet meer stemmen. Komt het nog goed?

De wereld is veranderd, maar onze werkwijze is vaak nog steeds hetzelfde. Ook al worden er overal in Nederland experimenten uitgevoerd om mensen te betrekken bij vraagstukken, dit blijkt heel lastig en de ultieme oplossing is nog niet gevonden.
Of we het leuk vinden of niet ‘de overheid, dat zijn wij samen’, zeker in een democratie. We zijn samen verantwoordelijk voor Nederland. Een democratie stopt niet bij verkiezingen, maar moet je onderhouden.

Voor bord carmera

Maar hoe zorgen we voor voldoende samenspraak, betrokkenheid en draagvlak bij inwoners, juist nu die democratie tegenwoordig zo onder druk staat? 

We gaan samen op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘Hoe betrekken we de zwijgende meerderheid in Nederland bij de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd?’ Met als beoogd doel van Nederland een meer inclusieve en politiek betrokken maatschappij te maken.

Welke invloed hebben deze drie megatrends op inwonerbetrokkenheid?

Dit ontdek je op donderdag 30 november van 14.30 - 17.30 uur in Amsterdam

Polariserend leven

Polariserend Leven

Samenredzaamheid

Samenredzaamheid

Feminisering

Feminisering 

Mark Schipper

Trendwatcher Mark Schipper

Mark Schipper is onze aanjager op 30 november. Met zijn jarenlange ervaring in trendonderzoek en trendactivatie informeert, inspireert en activeert hij ons om na te denken over de invloed van mondiale trends op ons gedrag en beslissingen. 

Meisje detail

Aan de slag met onze toekomst

Mark behandeld drie megatrends en doet een beroep op onze verbeeldingskracht. Welke invloed hebben deze trends op ons werk? Denken we anders en is er iets anders nodig wanneer we ons bewust worden van deze trends? Wat verandert er?

Groepsgesprek3 DSC 0585

Ontmoet andere professionals

Tijdens de workshop werken we natuurlijk ook met Youmee® om dit te onderzoeken. We zetten Youmee® vooraf, tijdens en na de workshop in voor interactie, inspiratie en co-creatie. Alle bevindingen delen we met elkaar, zodat jij er je voordeel mee kunt doen.

Meer informatie

✓  PROGRAMMA
Voorafgaand aan de middag sturen wij jou een mail voor deelname aan het vooronderzoek. 

Tijdens de middag:
14.30 Inloop met koffie/thee 
14.45 Start & kennismaken 
           Inventarisatie van de huiswerkopdracht
           Live Trend Experience
           Verzamelen leerpunten
16.45 Borrelen, napraten en ervaringen uitwisselen
17.30 Einde

Na afloop ontvang je via Youmee® een rapportage met feedback van de resultaten en de opbrengst. 

✓  LOCATIE
Huis van de buurt De Boomsspijker, Recht Boomssloot 52, 1011 EC Amsterdam Route

✓  AANMELDEN
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot 16 november 2023. Na dit tijdstip is je aanmelding definitief en rekenen wij op je komst.

✓  TARIEF
Een ticket voor deze inspirerende middag kost € 15,00 p.p. als tegemoetkoming in de kosten voor de organisatie. Je ontvangt hiervoor een factuur per e-mail. 

✓  KORTING
Is de drempel van 15 euro voor jou een drempel? Stuur dan even een mail naar welkom@youmee.nl en vraag de kortingscode aan. Zet in het onderwerp: Kortingscode. Je hoeft dit niet verder toe te lichten. 

Inspiratie in je mailbox

Blijf op de hoogte met waardevolle kennisdeling en inspiratie over participatie en medezeggenschap

Contact

Dokter van Deenweg 162
8025 BM Zwolle
Nederland
038 - 20 22 350
welkom@youmee.nl

Youmee® Online