WEALL website

Youmee® werkt graag samen en zoekt allianties met organisaties die -net als wij- de wereld een beetje mooier willen maken. Zo'n organisatie is WEAll Nederland.  

WeAll Nederland

WEAll Nederland

Sinds 2022 is Youmee® aangesloten bij WEAll Nederland. Hoogste tijd om deze organisatie eens aan je voor te stellen. Wat doen zij, waar zetten ze zich voor in en waarom zijn wij met Youmee® aangesloten? Ook linken we naar een interview, waarin wij bij hen te gast waren en vertelden over Youmee®.

WEALL Nederland

Voor het welzijn van mens en planeet

WEAll Nederland is onderdeel van het wereldwijd opererende WEAll netwerk. Dit is een alliantie van organisaties en individuen die samenwerken om een transitie aan te jagen van het bestaande economische systeem, naar een systeem waarin het welzijn van mens en planeet leidend zijn. En dat is hard nodig. Er komen zoveel vraagstukken op ons af waar we met zijn allen een antwoord op moeten vinden! Denk aan de klimaatcrisis, energiecrisis, oorlogen en vluchtelingencrisis, maar ook de vergrijzing en tekorten op de arbeidsmarkt met personeel. Het is fijn dat er een organisatie is die alle initiatieven met elkaar in contact brengt en verbindt. Met als doel meer versnelling en resultaat. 

Onder het begrip 'welzijnseconomie' verstaat WEALL elk economisch concept dat zich richt op een sociaal rechtvaardige samenleving binnen de ecologische grenzen van een gezonde planeet, voor zowel huidige als toekomstige generaties. WEAll heeft allianties in vele landen, waaronder in Nederland. Een aantal Nederlandse organisaties zijn aangesloten om zo samen aan verandering te werken. Ook Youmee® ondersteunt de doelen van WEALL. Op 20 oktober ‘22 waren wij te gast in de WEAll Talk, waarin we vertelden over Youmee®. Deze online gesprekken worden eens per maand georganiseerd, waarin meestal één van de organisaties die is aangesloten bij WEAll Nederland een presentatie geeft en vertelt hoe zij zich inzet voor de transitie van het huidige economische systeem, naar een route die duurzaam is voor de wereld waar we in leven.

Benieuwd naar de WEAll Talk van Youmee®? Bekijk de video op Youtube

Zoals WEAll Nederland zelf aangeeft op de website: ‘’Goede nieuwe ideeën en concepten moeten in de samenleving worden verspreid alvorens ze voet aan de grond krijgen. Praten met anderen over een toekomstige economie waarin mens en planeet floreren is dus belangrijk. Soms zijn gesprekken over verandering behalve leuk, ook lastig.‘’ 

Youmee® houdt zich nadrukkelijk bezig met het verbeteren van de communicatie tussen mensen onderling, waardoor er meer verbinding ontstaat en minder sprake is van polarisatie. Dit doen wij door organisaties te helpen bij het betrekken van alle belanghebbenden bij plan- en besluitvorming. Onze missie is dat elk mens gezien en gehoord mag worden. Niet voor niets is onze pay-off 'luisteren - verbinden- beslissen'. Wij vonden WEALL dan ook een prachtige kans om ook hier te verbinden en het gesprek aan te gaan met de andere organisaties. Benieuwd wie nog meer zijn aangesloten bij WEAll Nederland? Kijk dan op deze pagina met aangesloten organisaties. 

© Youmee 2023

Bedankt voor het delen