Live-Experience-Youmee-Utrecht

Verslag Live Experience II op 5 oktober 2017

Een gevarieerde groep professionals maakte op 5 oktober kennis met Youmee tijdens Live Experience II, georganiseerd door Omgeving van Morgen. De trainingslocatie was deze keer Zaalverhuur 7 aan de Bollenhofsestraat 138A in Utrecht. In de prachtige Tuinzaal in deze multifunctionele kerk gingen we aan de slag met Deep Democracy, de Omgevingswet en Youmee. 

"Vanuit verwondering zonder oordeel van elkaar leren" 

Ruud Visser van De Verwonderfabriek was één van de deelnemers aan de Live Experience: "Vanuit mijn werk ben ik altijd bezig om zonder oordeel te kijken en te leren van mensen in organisaties, met als doel te helpen bij verandering. Daarnaast ben ik ook voorzitter van een wijkvereniging in Zwolle. Tijdens mijn zoektocht op internet naar manieren om bewoners te betrekken bij besluitvorming kwam ik Youmee tegen. Ik was meteen geïnteresseerd. Want: hoe gaat een app nu toegevoegde waarde bieden? Vandaar dat ik besloot om naar de Live Experience te gaan. Ik heb me bewust niet ingelezen maar wilde het ervaren." 

"Ik vond het mooi om te ontdekken dat Youmee meer is dan alleen een app en ik zie veel kansen op allerlei vlakken, bijvoorbeeld ook bij patiëntenparticipatie."

Ruud vervolgt: "Het 'gesprek op voeten' tijdens de workshop is mij bijgebleven. Een mooie manier om meningen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ik ben zelf heel nieuwsgierig en wilde graag ontdekken waar Deep Democracy nu eigenlijk over gaat. Deze werkvorm draagt eraan bij om naar elkaar te luisteren en op een ongedwongen manier te vertellen hoe je over een onderwerp denkt. Heel verrassend."

"Wat mij het meeste opviel was hoe gemakkelijk en intuïtief Youmee werkt. Volgens mij is Youmee voor iedereen gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken. Ik zie dan ook veel kansen voor mijn wijk Stadshagen in Zwolle. Wanneer we nu bijeenkomsten organiseren komen er zo weinig bewoners, de zaal zit vaak vol met politici en mensen die bij de organisatie horen. Laatst nog hadden we de bijeenkomst 'Dijk van een Wijk'. In totaal waren er 22 mensen, waarvan 10 bewoners. Op een bevolking van 23.000 mensen! Dat schiet toch niet op? Mensen hebben er geen vertrouwen in dat hun bijdrage echt iets veranderd. Men maakt er daarom geen tijd voor vrij, denk ik." 

"Ik vraag me af hoe ik met meer bewoners contact kan krijgen en hoe ik dat wantrouwen kan wegnemen. Ik wil graag samen met de bewoners op een constructieve manier meedenken met het stadsbestuur over de toekomst van onze wijk. Volgens mij kan Youmee hier een grote rol in spelen, omdat het zo simpel is. Ik ben van plan om onze wijkwethouder aan te schrijven om te vragen of onze wijk als pilot kan dienen voor het opstellen van een Omgevingsvisie. Dan snijdt het mes aan twee kanten en is het win-win. Ook bij mijn werk, dat vaak zorggerelateerde organisaties betreft, valt nog een wereld te winnen. Niet alleen om patiënten te betrekken bij vraagstukken, maar ook hun verwanten bijvoorbeeld." 

Code-scannen
deelnemers
Groepsgesprek
Groepsgesprek
kennismaken
Zaal 7, Tuinzaal

Omgeving van Morgen faciliteert een transparant proces van inspraak en besluitvorming

Youmee-expert-bewoners-betrekken

Ga de dialoog aan

Youmee is een instrument voor inspraak en besluitvorming. Youmee is laagdrempelig toegankelijk en laat grote groepen bewoners participeren; van meepraten tot zelf beslissen. 

Maak kennis met Youmee
Acht-expert-deep-democracy

Benut alle wijsheid

Acht! helpt met de juiste mindset, maakt bewust en geeft inzicht in de werking van diep democratische processen. Na de training kunt u dit zelf toepassen bij uw projecten.

Maak kennis met Acht!
OD205-expert-omgevingsvisies

Begeleid het proces 

OD205 geeft inzicht in de randvoorwaarden die meespelen en visualiseert de verschillende opties. Zo wordt gezamenlijk toegewerkt naar het gewenste toekomstscenario. 

Maak kennis met OD205

© Youmee 2017

Bedankt voor het delen