Cases van onze klanten

Zo werkt Youmee® in de praktijk

Gemeente Den Haag

De wijk Kraayenstein in Den Haag was zeer achterstallig in onderhoud. Met een hybride aanpak kwam een goed plan op tafel. 

"Onze gemeentesecretaris deed mee aan een Dragons Den workshop. Van alle gepitchte ideeën sprak Youmee® haar het meeste aan. We organiseren groepsgesprekken, gaan met koffiekannetjes de wijk in, enzovoorts. Maar een app ontwikkelen zit niet in ons systeem."

Thierry Limonet

Aanjager maatschappelijke initiatieven @ Zoetermeer
Thierry Limonet

“De reacties die binnenkwamen zijn goed. Zeer waardevolle feedback waarmee de plannen kunnen worden aangescherpt. De kwaliteit is goed, de mensen die het gebruiken vinden het heel leuk en handig. De naamsbekendheid is wel een aandachtspunt."

Eljo de Galan

Procesbegeleider @ Den Haag
Eljo de Galan

"Het leuke van Youmee® is dat je nergens heen hoeft. Je kunt er even rustig over nadenken. Veiligheid vind ik heel belangrijk. Het gaat om het klimaat dat je ontwikkelt waardoor mensen zich veilig voelen om te zeggen wat ze écht vinden."

Karola Schröder

Coördinator @ Leader Noord Overijssel
Karola SchroŐąder

Youmee® in de media

Burger floreert dankzij inspraak per app

Ze is jarenlang raadslid geweest in Zwolle en was teleurgesteld toen ze merkte hoe weinig invloed burgers hebben. Inspraak? Het kwam erop neer dat het college een al uitgewerkt voorstel lanceerde, de bewoners er een avond op mochten reageren, en de raad vervolgens instemde. “Als er al burgers kwamen opdagen, waren dat meestal dezelfde”, zegt Margriet Twisterling. “Ik denk dat nog niet 1% van de bevolking actief deelneemt aan het maatschappelijk debat, ook niet als dat hun eigen buurt betreft. De drempel om mee te doen is gewoon te hoog.” 

Inspiratie in je mailbox

Meld je aan voor waardevolle kennisdeling en inspiratie over participatie en medezeggenschap

Contact

Dokter van Deenweg 162
8025 BM Zwolle
Nederland
038 - 20 22 350
welkom@youmee.nl

Youmee® Online