Handleiding van Youmee®

Om mee te kunnen praten in Youmee® heb je een uitnodiging nodig. Maakt jouw gemeente, provincie, werkgever of vereniging (nog) geen gebruik van Youmee®, dan staat er geen vraagstuk voor jou klaar en is Youmee® leeg. Wil jij Youmee® graag uitproberen, scroll dan iets naar beneden. Wij hebben een demo-vraagstuk voor je klaargezet! 

Tijdlijn

1. Tijdlijn

Het eerste menu in Youmee® is de Tijdlijn. Meldingen ontvang je hier. Boven het bericht staat de datum waarop je het bericht hebt ontvangen. Je ziet van welk vraagstuk het bericht onderdeel uitmaakt. Met een tik op het bericht ga je direct naar de inhoud toe. 

Vraagstukken

2. Vraagstukken

Het menu 'Vraagstukken' toont alle vraagstukken waar je aan mee kunt doen. Bij het tabblad 'Actief' (links bovenin) staan vraagstukken waar dialogen in staan waar je op kunt reageren. Je ziet in de paarse bolletjes achter de titel hoeveel verschillende dialogen er binnen het vraagstuk zijn gesteld, hoeveel reacties er zijn gegeven en hoeveel mensen er in totaal aan het vraagstuk meedoen. Gesloten vraagstukken kun je wel inzien, maar je kunt er niet meer op reageren. 

Dialogen

3. Actieve dialogen

Een actieve dialoog herken je aan het groene klokje. Ook is hier zichtbaar hoeveel tijd je nog hebt om te reageren. Klik op de dialoog om er meer over te lezen en jouw mening te geven. 

Informatie

4. De dialoog bekijken

Elke dialoog heeft bovenin een tabblad 'informatie', 'meningen' en 'statistieken'. In het eerste tabblad 'informatie' lees je waarover de vraag gaat waar je antwoord op mag geven. Scroll naar beneden voor de uitgebreide toelichting, documenten, afbeeldingen, links en andere informatie. 

Meningen

5. Meningen

In het tabbad 'meningen' zie je de toelichtingen en reacties van andere deelnemers verschijnen. Zie je een reactie die je aanspreekt? Met het duimpje kun je deze reactie ondersteunen. Zie je een reactie die je ongepast vindt, omdat hij discriminerend of kwetsend is? Klik dan op het vlaggetje. 

Mening bekijken

6. Bekijk mijn mening

Youmee® geeft meningen weer in volgorde van binnenkomst. Doen er veel mensen mee, dan schuift jouw mening langszaam naar beneden. Door op de knop 'Bekijk mijn mening' te klikken zie je direct je eigen mening. Je kunt deze aanpassen als je dat wilt. Let op: je verliest wel alle duimpjes!

Statistieken

7. Het tabblad Statistieken

Hier zie je de resultaten van alle deelnemers terug in geanonimiseerde statistieken. We laten ook statistieken zien op basis van leeftijd, sekse en gezinssamenstelling. Op basis van de postcodes van de deelnemers zie je op een kaartje waar mensen meedoen. 

Instellingen

8. Het menu Instellingen

Deze knop in het menu brengt je naar extra functies in Youmee®, zoals je profiel, je voorkeurinstellingen voor pushberichten, informatie over de app, privacy, een QR-code scanner (of toegangscode invullen online), de disclaimer en uitloggen. Ook kun je hier je account permanent verwijderen. 

Youmee devices
Youmee® uitproberen?
Ervaar het nu met je smartphone of online

Wil je weten hoe Youmee® werkt en maakt jouw gemeente, werkgever of partij nog geen gebruik van Youmee®? We hebben een demo-vraagstuk voor je klaarstaan. Download eerst Youmee® op je smartphone, maak een account aan en scan daarna de code hieronder. Op Youmee.online vul je de code 4dDXFv in bij het menu 'instellingen' of klik op deze link

Door alle vragen te beantwoorden ontdek welke vraagsoorten Youmee® kan stellen en het is leuk om te doen!

Let op: met sommige Android-smartphones kun je de code niet met je camera scannen, maar gebruik je de QR-code scanner vanuit de Youmee® -instellingen. 

Youmee®+Demo

Zijn niet al je vragen beantwoord?

Het kan best zijn dat je nog een vraag hebt na het lezen van deze handleiding. Die kun je insturen met het formulier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord. De velden met een * zijn verplicht. 

Stel je vraag

Inspiratie in je mailbox

Meld je aan voor waardevolle kennisdeling en inspiratie over participatie en medezeggenschap

Contact

Dokter van Deenweg 162
8025 BM Zwolle
Nederland
038 - 20 22 350
welkom@youmee.nl

Youmee® Online