Dit zijn de tarieven voor de inzet van Youmee®

Tarieven Youmee 2023

Wat komt erbij

AANMAKEN ACCOUNT
Kies je voor een prijs per maand, dan kun je opzeggen met inachtneming van telkens 1 volle kalendermaand en Youmee® net zolang gebruiken als jouw project loopt. Eénmalig berekenen wij de kosten door voor het aanmaken van je account. Start je later weer met een ander vraagstuk, dan vervallen deze kosten en betaal je alleen het maandtarief passend bij het aantal deelnemers dat je wilt bereiken. 

 • aanmaken account bij maandabonnement eenmalig € 150,- 
 • GRATIS bij een jaarabonnement 

TRAINING ONLINE OF OP LOCATIE
We geven zowel online als op locatie trainingen voor een snelle start. Youmee® is niet ingewikkeld en de beheeromgeving heb je snel onder de knie. Online kun je in maximaal 2 uur de beheeromgeving leren kennen en bedienen. Binnenkort zal de nieuwe beheeromgeving standaard voorzien zijn van visuele hulp en uitleg (gebruikershandleiding). Altijd handig als je eventjes niet met Youmee® hebt gewerkt!

Geven we een training op locatie dan gaan we ook meteen aan de slag met het formuleren van vragen voor jouw eerste participatievraagstuk en staat na de training jouw eerste vraagstuk in concept klaar. De live training kan plaatsvinden bij ons op kantoor in Zwolle of op jullie locatie. In het laatste geval komen de reistijd en reiskosten er extra bij.

 • 2 uur training online € 249,- p.p.
 • 4 uur training op locatie  € 497,- p.p. (exclusief reistijd en reiskosten)
 • Gratis handleiding online

HELPDESK STRIPPENKAART
We helpen organisaties met een goede start en zorgen ervoor dat je goed bent ingewerkt en weet hoe je Youmee® kunt inzetten in het participatietraject. In basis kun je hiermee geheel zelfstandig aan de slag met Youmee®. Heb je toch even wat extra ondersteuning nodig, dan is er onze helpdesk waar je met je vragen terecht kunt. Dit kunnen technische vragen zijn over de toepassing en werking van Youmee®, maar ook vragen over je participatietraject en communicatie met de deelnemers. Je kunt gebruik maken van onze helpdesk op basis van een strippenkaart. Elke strip staat voor 1 uur ondersteuning, waarbij we bij elk contactmoment korter een halve strip afschrijven. 

 • 10 strippen voor € 750,- 

YOUMEE ACADEMIE
Youmee® biedt een kennisbank met blueprints en draaiboeken aan waarmee je toegang krijgt tot onze expertise. Hier staan ook onze online trainingen en video's beschikbaar.

 • Gratis

PROCESBEGELEIDING
Niet voor iedereen is het ontwerpen van een participatietraject gesneden koek. Daarom werken wij samen met ervaren procesbegeleiders die hierin perfecte ondersteuning kunnen bieden. Dit gaat verder dan Youmee® alleen. Je ontwikkelt met hen samen het hele traject -zowel online als offline- en stemt alle onderdelen hierbij op elkaar af. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag per dagdeel afhankelijk van de benodigde ondersteuning en het vraagstuk. Met de inzet van deze ondersteuning verzeker je jezelf ervan dat het proces perfect is geoptimaliseerd en gestroomlijnd en kun je leren van de beste. 

 • richtprijs per dagdeel v.a. € 750,-

EXTRA VOORDEEL IN 2023

 • Alle functies in Youmee® zijn direct beschikbaar, ongeacht je abonnement!
 • Iedereen die met Youmee® gaat werken krijgt gratis toegang tot de Youmee® Academie t.w.v. € 97,- per jaar!
 • Bij een jaarabonnement krijg je een halve dag gratis intervisie met je team na 2 maanden t.w.v. € 750,-!
 • Ontvang bij een jaarabonnement tot 2.500 deelnemers 2 uur gratis procesbegeleiding door één van onze experts t.w.v. € 375,-!
 • Ontvang bij een jaarabonnement tot 10.000 deelnemers 4 uur gratis procesbegeleiding door één van onze experts € 750,-!

Alle genoemde tarieven zijn exclusief 21% BTW.

Abonnement activeren

Schat vooraf in hoeveel deelnemers je verwacht te gaan betrekken en activeer door contact met ons op te nemen. Je ontvangt een Samenwerkingsovereenkomst, onze Algemene Voorwaarden en factuur. Wanneer je het totaal aantal gebruikers hebt bereikt en meer mensen toegang wilt geven, kun je je abonnement eenvoudig verhogen door hiervoor een verzoek in te dienen. Je kunt het abonnement opzeggen zodra je Youmee® niet meer nodig hebt. Al jouw vraagstukken en alle daarbij geplaatste informatie en reacties blijven zichtbaar voor de deelnemers. De verzamelde data is eigendom van zowel de deelnemers als de organisatie. Wij geven geen restitutie van het abonnementsgeld, mocht er nog een deel van de maand of het jaar over zijn. 

Werk jij bij een non-profit NGO en kun je de BTW niet verrekenen? Goede doelen en belangenorganisaties helpen wij!
Youmee® neemt de BTW voor haar rekening en jij krijgt 21% korting!

1 op team-gesprek

Wil je onderzoeken of Youmee® geschikt is voor jouw organisatie?
Vraag dan een GRATIS 1 op team-gesprek aan (60 minuten) met een Youmee® Expert. We zoomen hierbij in op de rol van participatie en inwoner betrokkenheid binnen jullie eigen organisatie. Vragen die we bespreken zijn: Waar sta je? Wat doe je al? Waar wil je naartoe? Wat heb je hiervoor nodig? Sluit een online tool zoals Youmee® aan bij jullie vraag? 

Wij doen dit expert-gesprek graag samen met jou en je collega's die hierover gaan. In het 1 op team-gesprek brengen we alle zorgen, kansen en mogelijkheden in kaart en daarna kun je je vervolgstappen bepalen. Dit gesprek is geheel vrijblijvend!  

 • Bel voor een afspraak 038 - 20 22 350

Procesontwerp en -begeleiding

Youmee® is simpel, maar het ontwerpen van het gehele participatietraject kan best een klus zijn. Twijfel je over de beste aanpak? Maak dan gebruik van de deskundige procesexperts waarmee wij samenwerken. Zij bieden maatwerk en helpen je op weg, zowel online als offline. Tarieven per dagdeel op aanvraag.

Louise Boelens

Louise Boelens

Francisca Frenks

Francisca Frenks

Karin Vosters

Karin Vosters

Dit zeggen experts over Youmee®

"Het leuke van Youmee® is dat je nergens heen hoeft. Je kunt er even rustig over nadenken. Veiligheid vind ik heel belangrijk. Het gaat om het klimaat dat je ontwikkelt waardoor mensen zich veilig voelen om te zeggen wat ze écht vinden."

Karola Schröder

coördinator @ LEADER Noord Overijssel
Karola Schröder

“De reacties die binnenkwamen zijn goed. Zeer waardevolle feedback waarmee de plannen kunnen worden aangescherpt. De kwaliteit is goed, de mensen die het gebruiken vinden het heel leuk en handig. Het verbeteren van de naamsbekendheid van Youmee® is wel een aandachtspunt."

Eljo de Galan

procesbegeleider @ Den Haag
Eljo-de-Galan

"Youmee® is veel meer dan een app.
Youmee® ondersteunt het proces waarmee je bewonersparticipatie op een veel bredere schaal kunt inzetten en benutten op een manier die aansluit bij de wensen en mogelijkheden van ambtenaren en burgers."

René de Haan

Deep Democracy expert @ Acht!
Rene-de-Haan

Het verschil tussen een enquête en Youmee®

Wij krijgen regelmatig de vraag 'Waarom zouden we kiezen voor Youmee® en niet voor een equêtetool?'
Hieronder staan de belangrijkste verschillen, waardoor deelnemen aan Youmee® veel leuker is dan een enquête. 

ENQUETE

 • Het is één richting verkeer
 • Alle vragen moet je ineens beantwoorden
 • Het beantwoorden kost veel tijd (10-15 min)
 • Je zit alleen thuis achter je computer
 • Je weet niet wat anderen vinden
 • Je krijgt géén feedback op jouw mening
 • Vaak worden de resultaten niet met je gedeeld

YOUMEE®

 • Het is interactief
 • Je beantwoord één vraag per keer 
 • Het beantwoorden kost weinig tijd (1-2 min)
 • Je ziet hoe de groep is samengesteld die deelneemt
 • Je ziet wat anderen vinden en komt hierdoor op nieuwe ideeën
 • Anderen kunnen feedback geven op jouw mening (duimpje)
 • Resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar en je weet vooraf wat er met jouw inbreng wordt gedaan

Youmee® is zowel een onderzoeksinstrument als communicatiemiddel. Centraal staat het deliberatieve karakter. Je leest meteen de meningen en reacties van anderen. Hierdoor ontstaat er meer begrip voor elkaar, ook al ben je het niet met elkaar eens. Hierdoor wordt polarisatie vermeden en worden mensen onbewust geïnspireerd tot nieuwe inzichten en anders denken.

Foto door Mizuno K

Succesvolle participatie is niet vanzelfsprekend

Je herkent dit vast wel. Er is besloten om meer aan participatie te gaan doen en jij mag dit gaan uitwerken. Maar je krijgt er maar een zeer beperkt aantal uren voor. Of helemaal geen extra tijd. Je mag het er dan 'wel even bij doen'. Maar is dat wel reëel?

Een goede participatiestrategie kost tijd/geld/menskracht. Een succesvol participatietraject vraagt vanzelfsprekend om aandacht. Het juiste team kunnen inzetten om het proces te ontwerpen en uit te voeren. Het kan frustrerend zijn wanneer opdrachtgevers onvoldoende geld, tijd of menskracht willen uittrekken voor het ontwerpen en begeleiden van een goed proces. 

Wanneer dit er niet is, kun je er beter niet aan beginnen. 

De macht uit handen geven
Soms spelen er ook andere krachten mee. Participatie gaat nu eenmaal over het gelijkwaardig met elkaar in gesprek gaan. Dat voelt voor sommigen misschien als 'de macht' uit handen geven. Maar wil je meer betrokkenheid en ambassadeurschap laten ontstaan, dan is een gelijkwaardige opzet beslist noodzakelijk.

Regelmatig willen opdrachtgevers wel luisteren, maar vooral zelf de besluiten nemen. Dat is niet erg, maar moet wel vooraf gecommuniceerd worden om teleurstellingen te voorkomen. Vanaf het begin moet duidelijk zijn wat er met de resultaten van de participatie wordt gedaan. En hoe deze worden teruggekoppeld aan de deelnemers. De meeste betrokkenheid ontstaat uiteraard als er echt sprake is van (mede)zeggenschap. 

Veel tegengestelde meningen en belangen
Het kan ook gebeuren dat de opdrachtgever aangeeft dat inwonersparticipatie belangrijk is, maar eigenlijk niet goed weet wat hij ermee aan moet: "Al die meningen maken het lastig" en "Bewoners zijn toch nooit allemaal tevreden". Je kunt hierdoor te maken krijgen met het managen van veel tegengestelde meningen en belangen. Hoe pak je dat aan?

Goed nadenken over de strategie en aanpak is hierbij de sleutel tot succes. Dat begint niet bij de vorm, maar bij het doel. Waarom ga je eigenlijk in gesprek? En waarover? Wie mag er meepraten? En tot slot: welke gespreksvormen zet je daarvoor in? 

Wanneer jouw strategie klaar is weet je of je een online instrument in wilt zetten. Is het antwoord ja? Denk dan aan Youmee®!

Wij beloven:

1)  Een meer inclusief en gelijkwaardig participatieproces
2)  Input waarmee jij jouw plannen kunt verbeteren
3)  Inrichten van Youmee is eenvoudig en kost weinig tijd
4)  Hulp en ondersteuning zodra jij dat nodig hebt

Dit is ook waarom je voor Youmee® wilt kiezen

V  Youmee® kost niet veel tijd om in te richten, het is super gemakkelijk. Je hebt geen uitgebreide training nodig om ermee te werken. 
V  Jij hebt de regie. Jij bepaalt zelf wanneer je de vragen lanceert, hoeveel tijd deelnemers krijgen om te reageren en hoe je het proces inricht. 
V  Onze procesbegeleiders staat klaar om jou te helpen als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij het ontwerpen van de strategie of als je advies en hulp nodig hebt bij de aanpak. Wij werken samen met specialisten door heel Nederland. 
V  Onze marketingexperts geven advies en helpen jou als het nodig is bij de uitrol van Youmee®. 
V  Youmee® voldoet aan alle wettelijke regels voor de privacy (AVG). 
V  Je staat er niet alleen voor, wij zijn zeer bevlogen en helpen jou om er een succes van te maken!

Waarom nu? 

V  Wil jij aan de slag met online participatie?
V  Wil je andere, nieuwe doelgroepen bereiken?
V  Wil je een handig instrument gebruiken dat weinig tijd kost?
V Wil je werken aan meer verbinding en begrip voor elkaar?
V  Wil je jouw ideeën toetsen op haalbaarheid en draagvlak?
V  En meteen goede feedback krijgen en betere plannen presenteren?

Waarom zou je nog langer wachten? 

Liever de tarieven als PDF ontvangen? 

Vraag onze tarievenfolder op door het formulier in te vullen. De velden met een * zijn verplicht.
Bellen mag natuurlijk ook op nummer 038 - 20 22 350. Welkom!

Vertel het verder!

038 - 20 22 350

welkom@youmee.nl

Volg ons op Facebook, Twitter of Linkedin >