Begeleiding gedurende de looptijd

Behoefte onderzoek

Hoe zitten jouw processen in elkaar? Welke wensen heb je? Waar liggen de kansen en bedreigingen? We bespreken jouw ervaringen en bekijken op welke wijze je behoefte kan worden omgezet in functionaliteit in de app. 

Eendaagse training Youmee

Zodra Youmee klaar is voor de testfase starten we met een tweetal trainingen. Je leert Youmee snel te gebruiken in één dag. We werken in de beheeromgeving en richten jouw eerste vraagstuk en dialogen in (incl. lunch). 

Tweedaagse training Deep Democracy

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Het moet dus anders! Anders denken, wijsheid benutten, anders beslissen. Je krijgt deze tweedaagse training van onze Deep Democracy experts (incl. lunch). 

Mastermind Live

In de tweewekelijks online groepsessies geef ik je telkens nog een verdieping, bespreken we cases en beantwoord ik al je vragen. Doordat er regelmatig live sessies zijn blijft je commitment en betrokkenheid hoog en ga je ook echt aan de slag met de inzichten die je opdoet.

Check up

We bepalen vooraf heel duidelijk de resultaten die je wil behalen. Op regelmatige basis doen we een check up scan zodat je helder krijgt welke stappen er weer nodig zijn. Twee keer per jaar maken we een persoonlijke afspraak op jouw locatie, voor intervisie met het team.

Hosting

Gedurende de looptijd van de samenwerking is de hosting gratis. Ongeacht het aantal vraagstukken, dialogen of deelnemers. 

Bonus

Youmee ontwikkelt ook online masterclasses. Die kunnen de medewerkers volgen op het moment dat het hen schikt in hun eigen tempo. Voor onze partners zijn deze masterclasses gedurende de looptijd helemaal gratis. 

De investering

OPTIE A: 3 JAAR
Kies je voor een samenwerking van 3 jaar dan betaal je geen 26.680 euro maar slechts 9.000 euro. Een korting van 66%!

OPTIE B: 5 JAAR
Kies je voor een samenwerking van 5 jaar dan betaal je geen 41.080 euro maar slechts 15.000 euro. Een korting van 66%!

Deze bedragen zijn exclusief 21% BTW. 

3 jaar

€ 9.000

 • Training Youmee
 • Trainin Deep Democracy
 • 6 maanden Mastermind Live
 • Check up's & Intervisie
 • Online Youmee Academie
 • 3 jaar hosting
5 jaar

€ 15.000

 • Training Youmee
 • Training Deep Democracy
 • 12 maanden Mastermind Live 
 • Check up's & Intervisie 
 • Online Youmee Academie
 • 5 jaar hosting

Officiële aanmelding voor samenwerking Youmee 2.0

Ik kies voor een samenwerking van

Tot welke datum kan ik inschrijven? 

Je kunt je inschrijven tot uiterlijk 31 mei a.s. Daarna starten we met de ontwikkeling van Youmee 2.0 en beginnen de inventarisaties met onze samenwerkingspartners. Wil je later instappen? Dat kan natuurlijk, alleen is het dan mogelijk dat we sommige functies niet meteen kunnen uitwerken. 

Wanneer ontvang ik de factuur?

Youmee stuurt de factuur vooraf, bij aanvang van de samenwerkingsovereenkomst. Onze tarieven zijn exclusief 21% btw. Daarna ontvang je geen factuur meer, tot de samenwerkingsovereenkomst is afgelopen. 

Wat is de planning? 

- In mei besluiten we welke organisaties deel gaan nemen aan de samenwerking. 
- In juni maken we afspraken met deze partners om de behoefte te inventariseren. 
- In juli starten we met de ontwikkeling van de wireframes en flowcharts. Dit is de ontwerpfase waarin we uitdokteren hoe de app straks precies gaat werken. Hierin worden de wensen van de partners zoveel mogelijk meegenomen.
- In augustus start de bouw van de backend, zeg maar het motorblok. Ook gaan we nu het design voor de app ontwerpen. 
- In september ontwerpen we de beheeromgeving en de user interface. 
- In oktober zijn we klaar om met de testfase te starten. Ook geven we nu de trainingen Youmee en Deep Democracy, om met het nieuwe systeem te leren werken en de andere manier van denken eigen te maken. 
- In november verwerken we de resultaten uit de testfase. Bugsfixes. 
- In december starten we met de tweede testfase. 
- In januari 2022 is Youmee klaar om in te zetten in je organisatie en daarbuiten. 

Hoeveel tijd kost de samenwerking?

We starten in juni met een persoonlijk gesprek van ongeveer 2 uur. Hierin bespreken we jullie ervaring met inspraakprocessen en bekijken we welke behoeften en wensen er in de organisatie zijn. Daarna gaan wij aan de slag met de verwerking van jullie ideeën in de functionaliteit. Ik verwacht dat we rond de zomervakantie terug komen om onze uitwerking te laten zien en hierover van gedachten te wisselen. We vragen pas echt meer tijd in het najaar, als de trainingen gaan starten en de testfase begint. Nu gaan we echt met Youmee aan de slag en moet er in jouw organisatie nagedacht worden hoe je Youmee wilt inzetten. Voor de trainingen dien je 3 dagen tijd te reserveren. Het testen van de nieuwe app kost ook een paar keer een uur. 

Wat als ik eerder wil stoppen? 

We gaan een samenwerking aan voor een bepaalde periode en dat is niet voor niets. In de praktijk blijkt dat de invoering van een nieuwe werkwijze nu eenmaal tijd nodig heeft. Maar wanneer je na verloop van tijd wilt stoppen met Youmee dan kan dat natuurlijk. Er is dan echter geen restitutie van de inleg mogelijk. 

Wat is het verschil met Mentimeter?

Mentimeter is een tool gemaakt om live tijdens bijeenkomsten interactiviteit te organiseren. Door een code in te toetsen krijg je verbinding met de host, die dan een of meerdere vragen lanceert. De deelnemers kunnen meteen reageren (ieder voor zich) en de resultaten zijn daarna direct zichtbaar. Mentimeter leent zich voor live bijeenkomsten (ook online). Je kunt er opiniepeilingen (polls) mee doen, een quiz mee maken en een word cloud mee samenstellen. Mentimeter geeft de resultaten weer in grappige statistieken. 
Een groot verschil met Youmee is dat Youmee gericht is op een veel langdurigere relatie met de deelnemer. Youmee kun je ook tijdens een live bijeenkomst inzetten, maar is meer bedoeld om op afstand deelnemers de mogelijkheid te geven mee te denken over een vraagstuk. Hierin is van belang dat de antwoorden van de andere deelnemers zichtbaar zijn voor de gebruiker, waardoor hij nieuwe inzichten en ideeën krijgt. Je knipt een ingewikkeld vraagstuk op in diverse deelvragen. De bedoeling is om uit te vinden wat de voordelen van een bepaalde keuze zijn en de mogelijke nadelen. Geen snelle 'gezellige' poll dus, maar serieus onderzoek doen. Daarbij geeft Youmee de resultaten weer in tekst (de meningen en toelichtingen van de participanten) maar ook in statistieken en grafieken. 

Hoeveel vraagstukken kan ik aanmaken?

Je kunt een onbeperkt aantal vraagstukken en dialogen aanmaken in Youmee. Vooraf kies je de doelgroep die mag deelnemen. Dat kan op basis van postcodegebieden of met een QR-code. Youmee werkt eenvoudig op basis van een wizard, die je elke keer de juiste vraag stelt. Zo kun je snel een vraagstuk aanmaken en dialogen lanceren. 

Hoe zorg ik ervoor dat mensen Youmee gaan gebruiken? 

Afhankelijk van je doelgroep kun je verschillende marketinginstrumenten inzetten. Van brief tot social media, je website en persberichten. Wanneer het onderwerp belangrijk wordt gevonden, doen mensen vrij snel mee is onze ervaring. Ook is het slim om sleutelfiguren en influencers in te zetten. Youmee werkt het beste als app op je smartphone of tablet. Maar er is ook een webversie voor mensen die dat prefereren. 

Margriet-Twisterling

Margriet Twisterling is de bedenker van Youmee. Als raadslid zag ze hoe lastig het is voor bewoners om deel te nemen aan het debat. Maar ook hoe lastig het is om kennis op te halen uit de samenleving. 

opplussen
guido

Guido Versteeg, app developer. Guido is de eigenaar van Appbakkers. Met zijn team van software ontwikkelaars bouwden ze al vele mobiele applicaties, o.a. voor de zorg en sport.

If not now, when?

Youmee-logo

038 - 20 22 350

welkom@youmee.nl

Volg ons op Facebook, Twitter of YouTube!