Handleiding van Youmee®

Om mee te kunnen praten in Youmee® heb je een uitnodiging nodig. Maakt jouw gemeente, provincie, werkgever of vereniging (nog) geen gebruik van Youmee®, dan staat er geen vraagstuk voor jou klaar en is Youmee® leeg. Wil jij Youmee® graag uitproberen, scroll dan iets naar beneden. Wij hebben een demo-vraagstuk voor je klaargezet! 

Tijdlijn

1. Tijdlijn

Het eerste menu in Youmee® is de Tijdlijn. Meldingen ontvang je hier. Boven het bericht staat de datum waarop je het bericht hebt ontvangen. Je ziet van welk vraagstuk het bericht onderdeel uitmaakt. Met een tik op het bericht ga je direct naar de inhoud toe. 

Vraagstukken

2. Vraagstukken

Het menu 'Vraagstukken' toont alle vraagstukken waar je aan mee kunt doen. Bij het tabblad 'Actief' (links bovenin) staan vraagstukken waar dialogen in staan waar je op kunt reageren. Je ziet in de paarse bolletjes achter de titel hoeveel verschillende dialogen er binnen het vraagstuk zijn gesteld, hoeveel reacties er zijn gegeven en hoeveel mensen er in totaal aan het vraagstuk meedoen. Gesloten vraagstukken kun je wel inzien, maar je kunt er niet meer op reageren. 

Dialogen

3. Actieve dialogen

Een actieve dialoog herken je aan het groene klokje. Ook is hier zichtbaar hoeveel tijd je nog hebt om te reageren. Klik op de dialoog om er meer over te lezen en jouw mening te geven. 

Informatie

4. De dialoog bekijken

Elke dialoog heeft bovenin een tabblad 'informatie', 'meningen' en 'statistieken'. In het eerste tabblad 'informatie' lees je waarover de vraag gaat waar je antwoord op mag geven. Scroll naar beneden voor de uitgebreide toelichting, documenten, afbeeldingen, links en andere informatie. 

Meningen

5. Meningen

In het tabbad 'meningen' zie je de toelichtingen en reacties van andere deelnemers verschijnen. Zie je een reactie die je aanspreekt? Met het duimpje kun je deze reactie ondersteunen. Zie je een reactie die je ongepast vindt, omdat hij discriminerend of kwetsend is? Klik dan op het vlaggetje. 

Mening bekijken

6. Bekijk mijn mening

Youmee® geeft meningen weer in volgorde van binnenkomst. Doen er veel mensen mee, dan schuift jouw mening langszaam naar beneden. Door op de knop 'Bekijk mijn mening' te klikken zie je direct je eigen mening. Je kunt deze aanpassen als je dat wilt. Let op: je verliest wel alle duimpjes!

Statistieken

7. Het tabblad Statistieken

Hier zie je de resultaten van alle deelnemers terug in geanonimiseerde statistieken. We laten ook statistieken zien op basis van leeftijd, sekse en gezinssamenstelling. Op basis van de postcodes van de deelnemers zie je op een kaartje waar mensen meedoen. 

Instellingen

8. Het menu Instellingen

Deze knop in het menu brengt je naar extra functies in Youmee®, zoals je profiel, je voorkeurinstellingen voor pushberichten, informatie over de app, privacy, een QR-code scanner (of toegangscode invullen online), de disclaimer en uitloggen. Ook kun je hier je account permanent verwijderen. 

Zijn niet al je vragen beantwoord?

Het kan best zijn dat je nog een vraag hebt na het lezen van deze handleiding. Die kun je insturen met het formulier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord. De velden met een * zijn verplicht. 

Stel je vraag

Youmee devices

Lukt het scannen van de QR-code niet?

Met enkele modellen Android-smartphones kun je de QR-code niet direct met je camera scannen. Lukt het scannen niet, gebruik dan de QR-codescanner in Youmee® zelf. Download de app, ga naar het menu 'Instellingen' en scan de code daar. 

Wil je Youmee® uitproberen?
Doe de demo

Ben je benieuwd hoe Youmee® werkt, dan hebben we op deze pagina voor jou een demo-vraagstuk klaarstaan. Je kunt de demo uitproberen in de app, maar je kunt ook naar Youmee® Online. 

Met de app
Ga naar de Appstore of de Playstore, download Youmee® op je smartphone en maak een account aan. Scan hierna de QR-code van de demo waaraan je mee wilt doen. Door alle vragen te beantwoorden ontdek welke vraagsoorten Youmee® kan stellen en ervaar je hoe Youmee® feedback geeft. Voor de QR-code scroll je iets verder naar beneden op deze pagina. 

Met Youmee® Online
Surf naar Youmee.online, maak een account aan en vul daarna de activatiecode in waaraan je mee wilt doen. De activatiecode vul je in bij het Menu 'Instellingen'. Door alle vragen te beantwoorden ontdek welke vraagsoorten Youmee® kan stellen en ervaar je hoe Youmee® feedback geeft. De activatiecode voor Youmee® Online staat hieronder. 

Youmee®+Demo+Nederland

Youmee® Demo

Scan met je smartphone de QR-code en beantwoord de 5 vragen. Je hebt nu alle vraagtypen in Youmee® ontdekt!

Activatiecode voor Youmee® Online: 61qze7
Vul de activatiecode in bij het menu 'Instellingen' en start met beantwoorden! 

Youmee online MacBook

Gebruik Youmee® online of download je de app

Youmee® is beschikbaar als app op je smartphone maar kun je ook online gebruiken. Met één account kun je in beide systemen inloggen. In Youmee® kun je twee postcodes invoeren: zowel privé als zakelijk. Zo mis je geen enkel belangrijk vraagstuk. 

Youmee®+Demo+Overheden

Demo voor Overheden

Scan met je smartphone de QR-code en beantwoord de 5 vragen. Je hebt nu alle vraagtypen in Youmee® ontdekt!

Activatiecode voor Youmee® Online: LDHA5I
Vul de activatiecode in bij het menu 'Instellingen' en start met beantwoorden!

Download Youmee® voor Android of Apple

Of surf naar youmee.online en maak een account aan

App store badge

Download voor Apple

Klik op de afbeelding om naar de Appstore te gaan en Youmee® te downloaden voor Apple-devices.

Google play badge

Download voor Android

Klik op de afbeelding om naar de Playstore te gaan en Youmee® te downloaden voor Android-devices.

Youmee online computer.0x480

Surf naar Youmee.online

Klik op de afbeelding om naar je browser te gaan. Je kunt inloggen met dezelfde gegevens als in de app op je smartphone of tablet. 

Inspiratie in je mailbox

We delen waardevolle kennis over participatie en medezeggenschap

Contact

Kattenwinkelweg 18
8015 PW Zwolle
Nederland
038 - 20 22 350
welkom@youmee.nl

Youmee® Online